Merkür Geri Hareketi


Bu yıl Merkür geri hareketi 15 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda gerçekleşecektir. Gölgeli günleri önemsiyorum. Bunu daha önce belirtmiştim. Geri Hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (8 Temmuz) ve geri hareketin bitiş tarihinin hafta sonrası (15 Ağustosa kadar) yenilik ve hayati anlam taşıyan bir karar vermeden önce iyice düşünelim. Sözgelimi, *Planlarınız arasında yer almayan veyahut beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkan fırsatları, teklifleri, tedbirli olmak kaydıyla mercek altına alalım ve hemen karar vermeyelim, bekleyelim. Geri hareket sonrası iyileşmeler, düzelmeler veya farklı yönde gelişmeler oluşabilir. Ona göre net kararımızı veririz. Ancak geri hareket dünyanın sonu değil. Tabii ki düşündüğünüz, incelediğiniz, yararlı olacağı sonucuna vardığınız kararlarınızın, tespit edilmiş randevularınızın, işlerin uygulanmasında sakınca yoktur. Rutin yaşamınıza aynen devam edebilirsiniz. Yeter ki dikkatli olmayı bilelim.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler
Geri hareket döneminde bir teklif veya durumla karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Dikkatli incelemeli, analiz etmeli ve risk faktörünü mutlaka göz önüne almalısınız. Görünenle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde eli alınız. Beklemenize gerek yoktur. Ancak dediğim gibi çok iyi incelenmelidir. İşi şansa bırakmamalısınız. Bu süreçte durup şöyle bir düşününüz. Neler aksamakta neler ters gitmekte, hangi konularda ve alanlarda temkinli olmanız lazım bunları akıllıca gözden geçirirsiniz. Önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından üzerinde düşünmek faydalıdır. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğumuzda irkiliriz. Oysaki hayat durmuyor.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız
halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı, abartıdan uzak durmalısınız.

Geri Hareket Döneminde:
-İç gözlem yüksektir. Kişi kendine dönerek, durumunu gözden geçirebilir. Ki bu gayet faydalıdır.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bu da faydalı bir durumdur.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek problemlerin üzerinde şöyle bir karşılıklı konuşabilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz. Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, planların gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label