Backmasking nedir ?

     
Arkadaşlar backmasking olayını da elimizden geldiği kadar anlatacağız. Backmasking; şarkılara tersten, düşük sesle, genelde bass müziğin fazla olduğu yerlere gizli mesajlar yerleştirmektir.
Bunu duman grubunun şarkı sözlerinden biri ile örnekleyelim:
   


       Giderek üzdün bizi zaman sözü backmasking ile    -->   namaz izib nüdzü rekedig şeklinde olmaz zaten böyle olmasıda çok zordur çünkü her kelimenin tersi anlamlı bir kelime oluşturmaz.
       Giderek üzdün bizi zaman sözü backmasking ile     -->  namaz bizi üzdün giderek şeklindedir. Tabi bu backmasking için basittir sadece kelime oyununa dayanır asıl tehlikeli olan genelde bass müziğin yoğun olduğu yerlere yerleştirilen seslerdir. Bu sesleri bizim duymamızın bir önemi yoktur önemli olan beynimizin algılamasdır. Beynin sesi algılama frekansı kulağa  göre daha geniş bir aralıktır bu da algılarımızı etkiler.
        Backmasking masonik örgütler ve illuminatiye hizmet edenler tarafından kullanılmaktadır. Bu şekilde fikirlerini rahatlıkla yaymaktadırlar.
        Backmasking Türk müzik sektöründe de yerini almıştır. Biz bu amaca hizmet eden ünlüleri, şarkılarını, şarkılardaki şifreleri diğer makalemizde anlatacağız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label