Deniz Altındaki Gizemli Piramit



Deniz Altındaki Piramit

Japonya'da, Yonaguni'de denizin derinliklerinde bulunan ve “insan yapısı” olduğu izlenimi veren tapınak benzeri binalar acaba Prof. Hernandez’in teması sırasında anlatılan kıtaların ayrılması ve hareketi ile Atlantisin bugünkü noktasından uzaklaşmış yine Atlantislilere ait bir başka dev piramit mi?

Belki de Piramitleri inşa edenler Atlantislilerdi…







1985 yılında Japonya’nın Okinawa Adası yakınlarındakı Yonaguni’nin açıklarında dalış yapan bir balıkadam, hiç beklemediği bir görüntüyle karşılaştı. Suyun metrelerce altında, dipte, derinlere doğru alçalan basamaklarıyla garip bir antik kalıntı uzanıyordu önünde. İlkin göz yanılması sandı, basamaklara yaklaşıp inceledi, yapının çevresini dolaştıkça şaşkınlığı daha da arttı. Bilinmez bir zamandan beri suyun altında yattığı belli olan bu basamaklı yapı, düzenli kıvrımlara, son derece hassas açılara sahipti. Balıkadam, sudan çıkar çıkmaz bildiği her yere bu buluşunu haber verdi. Yonaguni sularının dibindeki bu esrarengiz yapının sırrı henüz tam olarak çözülebilmiş değil. Ama seksenlerden bu yana dalış yapanların olduğu kadar, jeologların ve arkeologların da ilgi odağı.



Japonya da, Okinawa ve dolaylarında, zaman zaman 3000 yıllık kalıntılara rastlanıyor. Ama suyun altında bulunan ve yapısı itibarıyla bir “basamaklı piramit” izlenimi veren buluntunun ne zaman kimler tarafinan yapılmış olabileceği üzerine kimsenin fikri yok. Aslına bakılacak olursa, bu yapının “insan yapısı” olduğu da şimdiye dek resmen kabul edilmiş değil. İsin içinden çıkamayan arkeologlar ve ortodoks jeologlar, bu dümdüz basamakların doğal etkilerle olusmuş olabileceğini belirtiyorlar, ama hiç de inandırıcı değiller. Yonaguni’deki gibi düzgün, şaşırtıcı derecede simetrik ve insan yapısı izlenimi veren bir bulguya Bimini hariç hiçbir yerde rastlanmadi. Sfenks üzerinde çalışmalar yapan Boston Üniversitesi’nden Dr Robert Schoch ile John Anthony West de çalışmalara katıldı. Dr Schoch, ilk dalışta uzun uzun Yonaguni kalıntılarını inceledi ve görüşünü net bir biçimde açıkladı: “Bu kayalıklar kesinlikle insan yapısı ve tahmin edebileceğimizden çok çok daha eski. Aşağı yukarı, 10000 yıllık!” Bimini'deki kalıntılarında en az 10000 yıllık olduğu düşünülüyor. Rastlantımı sizce?



Aynı yorumu, John Anthony West ve Japon uzman jeologlar da yaptılar. Dümdüz, doksan derecelik açılarla inen basamakların yanı sıra, köşegenlerde oyulmuş düzgün ve orantılı hendekler, dört ayrı yerdeki sütun yerleştirme yuvaları, bu yapının kesinlikle bir antik kalıntı, bilinmeyen bir dönemden kalma “basamaklı piramit” olduğunu gösteriyordu.




Schoch’un düşüncesiyle birleştirildiğinde, Japon sularının dibinde yatan bu çok eski ve bilinmez mimarların eseri yapı, İ.Ö 11000 dolaylarindaki buzul erimesi sonucu denizlerin yükselmesiyle derinlere inmiş bir “yitik uygarlık kalıntısı” izlenimi veriyor.



Yonagoni’deki araştırmalar yoğunlaşmış durumda. Eğer çevrede insana ait bir medeniyet izi (yazı vs..) bulunabilirse gerçekten çok önemli bir buluş gerçekleşmiş olacak. Belkide bulunacak şeyler Bimini’deki kalıntılarla örtüşecek ve Atlantis ve Atlantis’in dev pirtamitlerinden biri olabileceği ortaya atılacak veya kayıp kıtalar olan efsanevi Mu ve Lemurya medeniyetleri belkide bulunmus olacak.



Sonuç dünya tarihi yeniden yazilmak durumunda kalınacak, “yazıyı ilk kullanan medeniyet Sümerdi” cümlesini tarih kitaplarımızdan çıkarmak zorunda kalabiliriz.




TARTIŞMA:
Japonya kıyılarının gizemli denizaltı piramit yapı tartışmalara neden olur - ki tarih kitaplarında biz onları biliyoruz değişiklikler bu doğal jeolojik olayların veya insan yapımı yapısı nedir?
1986 yılında, Japonya güney ucu kapalı Yonaguni Jima adası yakınlarında bir dalgıç, (Okinawa civarında) bazı garip yapılar arasında deniz seviyesinin altında 25 metre hakkında geldi.

Onlar teras ve rampaları ile yapılar basamaklı olduğu ortaya çıktı.

Bir büyük piramit yapıların 600 metre ve 90 metre yüksekliğinde geniş ne yol yapı çevre gibi görünen taş bloklar ile beş ayrı düzeyleri ile.


Başkaları bu yapı çok eski - Teruaki Ishii, Tokyo Üniversitesi Jeoloji o Submergence son buz çağın sonuna oluştu - ki on bin yıl önce etrafında (iki kat üzerinde piramitler kadar eski olduğu tespit profesörü dahil tahmin Mısır olarak) - Bu durumda, o zaman bizim tarih kitaplarında dikkate gelişmiş bir Doğu kültürü almaya gözden geçirilmeli, daha erken bir Batı kültürü daha gelişmiş olacaktınız.
Richard Schoch - Profesör bilim ve matematik Boston Üniversitesi'nde sitenin şey doğal bir kaya oluşumu dışında olduğunu kabul etmiyor
"Ben herhangi bir önemli özellikleri veya yapıların suni adımları veya teras, ama hepsi," doğal konum ikna olmuş değilim
"Bu temel jeoloji ve uçak boyunca kırmaya ve bu çok düz kenarları vermek fay ve tektonik aktivite çok bulunduğu bir bölgeye özellikle eğilimindedir kumtaşı, klasik stratigrafi var."
Aşağıdaki fotoğraf ne topraklar üzerinde benzer bir doğal kaya oluşumu olduğuna inanılıyor gösterir
 

Bilimsel topluluğun isteksizliği bir insan olarak siteye kabul bir sonucu olarak, kalıntıları Japon yetkililer tarafından kültürel öneme sahip bir site, koruma veya daha fazla araştırma layık olarak tanınan henüz yapısı.
5 Nisan 1998, büyük bir deprem (7.7 de Richter ölçeğine göre) ölçülen piramitler etrafında alana isabet - ister sualtı yapıların hasar veya açık değildir değildi.
SONUÇ:
Maalesef kadar ileri çalışmalar yapısı yürütülmektedir, bu spekülasyon ve çekişme bir site kalacaktır.
Dikkate alınması gereken iki taraf, hem bir gündemi yoktur
* Bilim adamları / Tarihçiler - bu geçerli, yaygın olarak kabul edilen insan zaman çizelgesi değiştiren herhangi bir delil kabul etmek için isteksiz.
* Olanlar bir turistik alan olarak tanıtmak için hevesli vardır.
Bu sitedeki her türlü bilgi minnetle almış olacaktır.
* * *
Kaynaklar: World- Mystery
                  uyurgezer.net
Deniz altındaki piramit, gizemli piramit, Atlantis, mu, kayıp kıta mu, kayıp kıta Atlantis, Japon denizlerindeki piramit, okyanustaki piramit, piramitleri kim inşa etti, dünya gizemleri, gizemli olaylar, tarihteki gizemli olaylar

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label