Dünyanın beklediği açıklama geldi


Dünyanın beklediği açıklama geldi
İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan CERN Laboratuvarları, Higgs bozonu olabilecek bir atom altı parçacık keşfedildiğini açıkladı.

Maddeye kütle verdiği düşünülen ve ‘Tanrı Parçacığı’ diye de bilinen Higgs Bozonu hakkındaki tartışmalar ve araştırmalar uzun yıllardır devam ediyordu.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) uzmanları, bugün düzenledikleri basın toplantısıyla bu tartışmalara büyük oranda son verecek bir açıklama yaptı.


Higgs bozonu araştırmalarını yürüten iki ekipten birinin sözcülüğünü yapan Joe Incandela, CERN’de toplanan gruba, “Bu öncül bir sonuç ama çok güçlü ve çok kesin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İngiltere’de bulunan Bilim ve Teknoloji Tesisleri Konseyi Direktörü John Womersley de, “Higgs bozonu teorisiyle uyumlu bir parçacığın keşfedildiğini teyit edebilirim” diye konuştu.

Higgs Bozonu, evrene yayılan, görünmez bir enerji alanında oluşturulduğu sanılan atomaltı bir unsur. Bu parçacık maddenin oluşumunu anlamada kilit öneme sahip. Bozonun evrendeki her şeye kütle kazandırdığı düşünülüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label