Bebeklerin Gizemli Adası

FISILDAŞAN OYUNCAK BEBEKLER

İspanyolca 'La Isla de la Munecas', yani 'Bebekler Adası' olarak bilinen bu yer, belki de Meksika'nın en korkunç turistik yeri. Kanalların arasında bulunan ada, gizem ve batıl inançlarla dolu bir yer. Adadaki hemen tüm ağaçlar insanlara sürekli izlendikleri izlenimini veren eski, tahrip edilmiş bebeklerle dolu. Adanın ardındaki hikaye, Don Julian Santana ismindeki bir münzevi oraya taşındığında başladı.

Evli olduğu halde yaşantısının son elli yılını tek başına geçirmeyi tercih etmişti.
Don Julian, adanın etrafındaki kanallardan birinde boğulan küçük bir kızın ruhu tarafından rahatsız edildiğini söylerdi.

Kimileri, bebeklerin gerçek çocuklar olduğunu zannettiği için onları sudan çıkardığını söylüyor. Fakat asıl gerçek ona işkence çektiren ruh adına evinde bu bebekleri topladığı ve orayı bir tapınağa çevirdiğiydi. Bir süre sonra bebekler karşılığında meyve ve sebze vermeye bile başladı.
İronik olarak 2001 senesinde Don Julian Santana, küçük kızın boğulduğunu söylediği yerde yeğeni tarafından ölü bulundu.

Bugün Bebekler Adası, dünyanın en ilginç turist merkezlerinden biri olarak görülüyor. Bölgeyi ziyaret eden bazı turistler bebeklerin fısıldaştığını ve onların ruhlarını doyurmak için adaya ayak basıldığında hediyeler verilmesi gerektiğini söylüyor. — MEKSİKA'da.












Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label