Fırlatılabilir 360 derecek kamera, arama kurtarma operasyonları için faydalı olabilir

Fırlatılabilir 360 derecek kamera, arama kurtarma operasyonları için faydalı olabilir.

Serveball, havadayken 360 derece çekim yapabilen ve bu sayede arama kurtarma ekiplerinin göremediği mesafelere ulaşabilmesini sağlayan fırlatılabilir bir kamera.

Kopin Golden, Wireless Kulaklık gibi aygıtlar, mobil teknolojinin avantajlarını kullanarak acil durum ekiplerinin işini kolaylaştırıyordu. Fakat Serveball, havadayken 360 derece çekim yapabilen ve bu sayede arama kurtarma ekiplerinin göremediği mesafelere ulaşabilmesini sağlayan fırlatılabilir bir kamera olma özelliği taşıyor.


Tenis topu büyüklüğündeki bu top, ivmesini belirleyen ivme ölçer ve her bir tarafında bir adet olmak üzere dört adet kameraya sahip. Her bir kameranın tespit sistemiyle gideceği yönü bulabilen bu aygıt, çekilen resimleri bir araya getirerek, etrafındaki nesnelerin panoramik bir fotoğrafını oluşturuyor. Kendi yolunu takip ettiği için, ortaya çıkacak fotoğraf, aygıt havadayken stabil bir kapsama alanu sunması için düzeltilebilir.

Ortaya çıkan fotoğraf, kablosuz bağlantı sayesinde eş zamanlı olarak yerdeki monitörlere aktarılabiliyor. Bu da, görünmesi zor yerleri görünür kılarak, acil durum ekiplerinin işini kolaylaştırıyor. Bu kamera, gece görüş ve termal görüş özellikleri sayesinde düşük ışıklı koşullarda ya da yangın riskinin bulunduğu yerlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Birden çok Serveball aygıtları, birlikte kullanılabilir. Her bir aygıtın çektiği resimler, geolokasyon ve sensörler sayesinde bir araya getirilip, alanın geniş çaplı bir görüntüsü elde edilerek yerde bulunan monitörlere gönderilebilir. Aşağıdaki video, bu aygıt hakkında sizlere daha fazla bilgi verecektir.



Acil durumlar için tasarlanmış olan bu aygıt, keşif, haritalandırma gibi askeri amaçlar için de kullanılır. Acaba bu tip teknolojiler başka alanlarda kullanılabilir mi?

Website: www.serveball.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label