ABD"Nin Ses Hızını Aşan Uçağı Kayboldu!




ABD nin geliştirdiği insansız uçak, deneme aşamasını tamamladı ancak beklenmeyen bir sonuca ulaşıldı. Aşağıda uçağın deneme aşamasından önceki beklentilerinin belirtildiği bir haberi ve sonrasında bu beklenmeyen sonucu okuyacaksınız...


"Sesin 20 katı hızla giden ve Londra’dan Sydney’e bir saatten az zamanda ulaşabilecek dünyanın en hızlı uçağının deneme uçuşu bugün yapılacak.


Falcon HTV-2, bir roketle uzaya fırlatıldıktan sonra saatte 13 bin kilometre hızla dünyaya doğru uçacak.


Hipersonik uçağın deneme uçuşu başarılı olursa, yörünge altı seyahatte yeni rekorlara imza atılacak ve süper silahlar çağının yolu açılacak.


Hava koşulları uygun olursa insansız uçak, California’daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılacak ve daha sonra iliştirildiği roketten ayrılacak.


Uçağın, normal bir uçakla 5 saatten fazla süren New York-Los Angeles arasını 12 dakikada uçması bekleniyor.


Proje, Pentagon ile Savunma Gelişmiş Araştırma Projeleri Kurumu (DARPA) tarafından geliştirildi.


ABD ordusu, bu projenin hayata geçmesi halinde, teröristleri ve "haydut devletler" diye tabir ettiği ülkeleri dünyanın her yerinden bir saatten az zamanda vurabilme kapasitesine sahip olacak."

Ancak bu kadar hıza sahip uçağın denemesi pek hayırlı olmamış anlaşılan.TSİ 18.00 sularında California’daki Vandenberg hava üssünden fırlatılan hava aracını taşıyan roket önce uzaya çıktı. Falcon HTV-2 adlı uçak daha sonra kendisini taşıyan roketten ayrılıp saatte 21 bin kilometre hızla dünyaya inmeye başlaması gerekirken araçla bağlantı aniden kesildi. Hızla uçarak okyanusa dalış yapması gereken uçak ortadan kayboldu.

DETAY VERİLMEDİ!
Uçağı geliştiren kurum bağlantının kesildiği bilgisini twitter üzerinden verdi. Denemesinin başarılı olması halinde Londra’dan Sidney’e bir saatten az bir sürede uçabilecek aracın yok olmasıyla ilgili başka detay verilmedi. Aracın, normal bir uçakla 5 saatten fazla süren New York-Los Angeles arasını 12 dakikada uçması bekleniyordu. Geçtiğimiz yıl da uçurulan benzer bir araçla irtibat, havalandıktan 9 dakika sonra kesilmişti. Proje, küresel çapta yapılabilecek saldırılara karşı hazırlık amacıyla geliştirilmişti.

KAYNAK: http://www.melihkotbas.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label