TAROT

Tarot Falı Nasıl Bakılır

Tarot günümüzün en popüler fallarindan biridir ve diger fallardan farklidir. Ilk önce kendinize bu fali neden ögrenmek istediginizi sorun. Vereceginiz cevap çok önemli, çünkü o cevap size kapiyi açacak olan dogru anahtari getirecektir. Eger verdiginiz cevap yeterli degilse, elinizde yanlis anahtarla dogru kapiyi açmaya çalisacaksiniz. Ama kapi açilmayacak.

Eger bu fali ögrenirken kapi açilmazsa, tarot falina baktiginiz insanlar size '' hayir öyle degil, dogru degil, bilemiyorsun'' derseler, yanlis anahtari tutuyorsunuz demektir. Ve o zaman '' neden tarot ögrenmek istiyorum?'' sorusu tekrar senden bir cevap bekler. O dogru anahtari bulma meziyetti belki bir ayini, belki de yillarini alabilir. Bu fali yanlis anahtarla asla bakamazsiniz.

Eger Tarot falini ögrenmeyi hala istiyorsaniz, bu kartlarla yasamak istiyorsunuz demektir.

Tarot özel zamanlarda, özel insanlara bakilan bir falmis gibi lanse edilir. Ama tarot bakan kisi her ani özel ve her insani özel kabul eder. Isterseniz mistik dekorlu, los isikli ve sakin bir yerde, isterseniz kalabalik, gürültülü bir caddede kartlari açip yorumlayin. Hiçbir önemi yok. Eger gelecegi görme yetisine sahip ve karsinizdaki insanin ruhunu okuyabiliyorsaniz, zaman, mekan önemini yitirir.

Tabii güzel dekorlu, mistik objelerle süslü, ipek masa örtüsü, kimsenin el sürmedigi 10 yillik tarot kartlari ve masada yanan bir mumun oldugu odada tarot açmak keyiflidir. Ve sizin daha iyi konsantrasyon saglamaniza yardimci olur. Fakat bu ayrintilar hiçbir zaman sizin gelecegi görmeniz için yeterli degildir. Eger bu ayrintilar ve gelecegi görme yetisi birlesirse çok keyifli ve doyurucu bir seans ortaya çikacaktir.

Tarot kartlarini, kendinizin degil baska insanlarin gelecegini görmek için yorumlamak zorundasiniz. Bu yüzden anlatimlarimda, karsinizda size fal baktirmak niyetinde olan bir insani göz önünde bulundurarak açiklamalarimi yapmaya çalisacagiz. Tarot tek kisilik bir oyun degildir. Eger sadece kendi geleceginizi görmek için kartlari kullanmak isterseniz, oldugunuz yerde sayarsiniz ve de en sonunda kartlari terk edersiniz.

Tarot kartlarini iyi yorumlayan insanlarin, kartlari kullanmaya baslamadan öncede 6.hissi, sezgileri güçlü oldugu bilinir. Kartlar sezgilerin yön bulmasini saglar. Zamanla daha güçlü ve dogru tahminler yapmaya baslarsiniz. Peki sezgilerinizin güçlü oldugunu nasil anlayacaksiniz? Kendinizi dinleyerek. Içinizden gelen sese güveneceksiniz. Eger sizde ufak bir kivilcim (6. His, sezgi) mevcutsa, ilerleyen yillarda sönmeyen ve kontrollü yanan atese dönüsecektir. Maalesef ki bu kivilcim tarot bakmak için sarttir.

6. Hissiniz kuvvetli degilse, bir tasin iletkenligi gibi geçirmez, kati olursunuz ve karsinizdaki insanin sicak veya soguk, iyi veya kötü, güçlü veya zayif, hakli veya haksiz oldugunu algilayamazsiniz. Algilayamadiginiz zaman tarot kartlarina iletemezsiniz ve sonuç olarak kartlar gerçekleri yansitmaz. Tarottun en önemli prensibi, kendi enerjinizi ve karsinizda oturan insanin enerjisini, hislerinizi dinleyerek kartlara akitmaktir.

Bunu nasil yapacaksiniz? Kendinizi dinleyerek. Çevrenizdeki sessizligi degil, kendi içinizdeki dinginligi ve yalinligi yakalayarak. Kendiniz ve karsinizda oturan insan hakkindaki tüm düsüncelerinizden arinarak bunu basarabilirsiniz.

Tarot bakmanin sakincalari var mi? Iyi yanlari oldugu gibi kötü yanlari da vardir. Mesela eger karsinizdaki insan çok sikintiliysa, onun negatif enerjisi size geçebilir. Bu yüzden olabildigince saydam, yansitan olmak zorundasiniz. Eger dis etkilere, enerjilere karsi güçsüzseniz tarot bakmanizi tavsiye edilmez. Çünkü her tarot seansindan sonra yorgun düsecek, güçsüzlesecek ve zarar göreceksiniz.

Peki güçsüz oldugunuzu nasil anlayacaksiniz? Eger size nazar degiyorsa, çok sik basiniz agriyorsa, bir insanla konustuktan sonra kendinizi yorgun ve bezgin veya tam tersi enerjik ve hareketli hissediyorsaniz dis etkilere açiksiniz demektir. Bu durum sik, sik sizin zarar görmenize neden olabilir. Tarot bakmanin diger bir sakincasi, eger iyi bir yorumcu olmayi basarirsaniz, diger insanlarin dertleri ile ugrasmaktan kendinize zaman ayiramaya bilirsiniz veya insanlarin devamli kendilerine tarot bakmanizi rica etmeleri sizi sikip, bunaltabilir ve gittiginiz her yerde size rahat vermeyebilirler.

Her seyden önce su bilinmelidir ki tarot fali gelecegi görmekten çok sizin ruhsal durumunuzu desifre eder. Karsinizdaki insan tarottun simgesel içerigini, sembollerin derinligini anlayamaya bilir. Ve tarot açilimi yaptiginiz kisi derin degilse, size altin sunmuyorsa, tarot yorumcusu sadece bir araci oldugu için en degerli kelimeleri bulup çikartamaz, soru isaretleri havada asili kalir. Bu nedenle tarot açilimi yapacaginiz insani önceden uyarmak zorundasiniz, yoksa enerjinizi bosu bosuna tüketebilirsiniz.

Tarot bakmanin getirecegi sikintilardan biride su olabilir; 6. Hissiniz gün geçtikçe güçlenecek ve gelisecek, bedensiz varliklar tarafindan rahatsiz edilebilirsiniz. Bu durumun yaratacagi etkiler kisiye göre degisebilir. Ama yinede diger boyuta açilan kanala veya paralel dünyalara yakinlasacaksinizdir. Tarot bakan her kisi bu ince sinira yaklasmayabilir. Burada asil belirtmek istedigim; Siz zaten bazi meziyetlere sahipsinizdir, tarot kartlari sizin hassaslik derecenizi arttirir. Yasayacaginiz olaylar, sesler, içine dogmalar rahatsiz edici boyuta varabilir. Eger bu tür meziyetlere sahipseniz ve rahatsiz olabileceginiz düsüncesi varsa, bu fali ögrenmeyin.

Insanlar genelde tarotun kökeninde insan psikolojisinin agir bastigini bilmezler. suan, geçmis, beklentiler, korkular, dis etkenler, gelecek kombinasyonu ile yasami elle tutulur bir hale getirir. Burada en önemli etken soru cevap yöntemi ile kartlarin isaret ettigi noktayi tam olarak tespit etmektir. Tarot geçmisi ve bugünü, tüm yasananlari net bir sekilde ortaya koyar. Eger geçmisi desemezseniz gelecekle ilgili tahminlerinizin saglamligi azalir. Tarot açilimi yaptiginiz kisinin kisiligini ve son günlerdeki ruhsal durumunu kartlari kullanarak ortaya çikarmalisiniz. Bu çok önemli, neden mi? Çünkü sizin ve karsinizdaki insan arasinda bir bag, güven olusmasini saglar. Bu güven gelecegi daha iyi görebilmenize yardimci olur.

Eger bu gizemli kartlarin gelecegi okumasini istiyorsaniz, ilk önce kartlarin üzerindeki resimleri belleginize iyice islemeniz gerekiyor. Piyasada birçok sanatçinin resmettigi tarot serileri var. Size tavsiyem mutlaka bu özel tasarimli kartlari kullanmanizdir. Çünkü tarotta ilk basta sindirdiginiz semboller çok önemlidir. Bu yüzden tarot karti çesitleri içinden size en yakin olani, hislerinizin sesini dinleyerek belirleyin. Ve tarot kartlarini seçerken ki diger bir husus, sembollerin islenisi birbirinden farkli olmali. Özellikle belirtmek istedigim, sizin olumlu veya olumsuzu net olarak görebileceginiz, sembollerin kolayca anlasildigi tarot karti serilerinden birini seçmeniz.

Tarot serilerindeki sembolleri inceleyerek hislerinize en iyi tercüman olacak seçimi yaptiktan sonra Tarot serüvenine basliyorsunuz demektir. 78 tane Tarot kartinin üzerindeki resimleri belleginize iyice kazimak yillarinizi alacak. Tarotta bir tek seriyi yillarca kullanmak her zaman daha iyidir. Eger farkli farkli sanatçilarin resmettigi serileri bir arada kullanarak tarottu ögrenmeye çalisirsaniz çok güçlük çekersiniz. simdi artik kendinize bir Tarot destesi almaya hazirsiniz.

Seriniz 22 majör Arcana ve 56 Minör Arcana olmak üzere iki çesit gruptan olusacaktir. Majör Arcanalar ruhsal gelismeleri, ana degisimleri içerdikleri sembollerde barindirirlar. Minör Arcanalar da yasamin içindeki sembolleri, kisileri, iliskileri, sevgiyi, basarilari, engelleri, tehlikeleri, is hayatini, maddi inis çikislari, zaferleri, yenilgileri... günlük yasamin içinde etkili olan her durum simgesel olarak minör Arcana kartlarinda islenmistir.

Tarot kartlari, ruhsal gelisimimizi tamamlarken yasamin tüm ayrintilari göz önünde tutularak tasarlanmistir. Bu nedenle hiçbir ayrinti gözden kaçmaz ve günlük yasamda burnumuzun dibinde duran gerçekleri net bir sekilde görmemize yardim eder. Kendi yasantimiza çerçevenin disindan bakmamizi saglar. Bugünü iyi anlarsak yarinimizi kendi ellerimizle var edebiliriz. Ama bugün ki kisir döngülerimizden kurtulamazsak, neyin etrafinda dönerek vakit kaybettigimizi algilayamazsak, ümitlerimiz yarinlarla birlikte renksizlesmeye baslar.

Tarot günlük yasamimizi aydinlatir, önemli olan andir ve bize bunu daima fisildar. Bugününüz yarinin elçisidir. Kartlar bunu bilir ve bize gelecegin nasil sekillenebilecegini göstermeye çalisir. Bu 78 adet karttin her biri büyülüdür ve nerede, ne zaman sizin parmaklarinizin arasina sikisacagini bilir. Asla süpheye düsmezler. Sorunuza karsilik ortaya çikan kartlar belki ilk basta size anlamsiz gelebilir. Fakat olaylar yasanmaya basladiktan sonra kartlarin aslinda size neyi isaret ettigini görür ve hayretler içersinde kalirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label