Contorium

Kimilerine göre uydurma bir element, kimine göre eşsiz bir zenginlik. Ayağımızın altındaki bu contorium nedir?




Benim Yorumum: Aramızda contorium'a inanlar da var inanmayanlar da. Boğaziçili arkadaş belliki çok zekice düşünüp olayları güzel bağlamış. Doğruluğu mümkündür lakin bilgisayarda oluşturulmayan con isimli klasörün contoriumla alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü msdos sisteminde komut isimlerine izin verilmez. Console anlamına gelir con. Aynı zamanda; CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9 LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, ve LPT9 kelimelerinin hiçbiriyle klasör açamazsınız. Çünkü bunlar Windows’ta “reserved words” olarak geçer. Yani zaten çeşitli görevler bu dosya isimleri kullanılarak klasörler açılmış, herhangi bir çakışma olmasını engellemek için de bu isimlerin bilgisayar içinde herhangi bir klasörde isim olarak kullanılmaması sağlanmıştır.
Evet Türkiye için komplo teorileri oldukça fazla ki cennet vatanımız zaten içerden işgal ediliyor! Ama bunun tek sebebi böyle bir maden midir, bilemem. Contoriumun varlığı şüpheli lakin hepimizin çok iyi bildiği ve görmezden geldiği BOR a ne oldu? dünyanın yüzde bilmem kaçı Türkiyede çıkıyor diye çocukluğumuzdan beri biliyoruz. Bor hakkında ham satılıyor, işlenmişi bilmem kaç katı fiyata geri alınıyor diye biliyoruz? Bunun yanı sıra işlememize izin vermiyorlar gibi de kelimeleri ekliyoruz. Ama bir üniversite öğrencisinin ortaya attığı bir düşünce için guruplar kuruyoruz, eylemler yapıyoruz... Ülkemizi çok seviyorsak önce elimizdekinin kıymetini iyi bilelim. Videoda belirtilen bir kelimenin sonuna kadar arkasındayım. "TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?"

Hani bir zamanlar diyorlardıya, din elden gitti diye! Şimdi de ben birşey söyleyeyim; Vatan Elden Gidiyor! Biraz geniş düşünüp bu kelimemi anlayacağınızı umuyorum... Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz...

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Haklisin cocuklugumuzdan beri duyuyoruz sen her kelimeyi dogru soylemisin. Bizim topragimizda cikan madde/element bizim baska ulkelerden izin almamiza nenden gerek var. Ham boru yurt disina gonderip orda bize islenip gelmesi daha pahali onca yil okdr parayi verene kdr burda o tesis/fabrikayida kura bilirlerdi. Sonumuz hayrola.

    YanıtlaSil

Recent, Random or Label