25. kare nedir ?

       Bir video da 1 sn de 24 kare(resim) vardır bazı tekniklerle bu 25 kareye çıkarılabiliyor fakat o kare boş bir resim olsa bile insan gözü ile bu algılanamıyor fakat beynimiz yine her zaman ki gibi bunu algılıyor. Peki neden açık bir şekilde yapmıyorlar?
Bunun sebebi; normal yollarla bunu yaparlarsa eğer irade bunu reddedecektir. 
         1950 yılında ilk kez 25. kare üzerine çalışan James Vicary adlı bilim adamı bu konu ile ilgili ilk deneyini geçekleştirdi. Deney de ki filmde 25. fotoğraflarda kola iç mısır ye yazıyordu yazılar o kadar dar bir zaman diliminde geçiyordu ki gözle algılamak imkansızdı. Vicary bu deney sonunda kola satışlarının %18 mısır satışlarının %57 arttığını gördü. Bunu fırsat bilen büyük markalar 25. kare ve subliminal mesajı birletirip satışlarının dan büyük kar elde etmiştir. Bu yöntemi bir çok büyük firma kullanmıştır.  öncü şirket yine her zaman ki gibi cocacola olmuştur.
        Tabi 25. kare her zaman reklam amaçlı kullanılmamıştır bazen kendi kültürlerini ve yaşam tarzlarını(özellikle Amerika) yerleştirmek için kullanmışlardır.
        Bu yöntem başta Rusya olmak üzere bir çok ülke de yasaklanmıştır. Çünkü özellikle çocuklar için çok büyük bir tehlike haline gelmiştir.
     

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label