INCEPTİON FİLMİ GERÇEK OLDU

INCEPTİON FİLMİ GERÇEK OLDU!!! <<<

Amerikalı bilim insanları gerçekte yaşanmamış bir anıyı sanki yaşanmış gibi beyne yerleştirmeyi başardı.

Doğa Bilimleri Derneği Genel Sekreteri Müge Kanay, bu buluşun psikolojik tedavilerde kullanılacağını ifade etti. Kanay, Science dergisinde yayınlanan bir habere göre, Leonardo Di Caprio'nun başrolünde oynadığı "Başlangıç" filminin gerçek olduğunu, Amerika'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bilim adamlarının gerçekte yaşanmamış bir anıyı, beyne yerleştirmeyi başardığını kaydetti.

*** Gördüğümüz ve Sahip Olduğumuz Her şey Beynimizde Oluşan Birer Görüntüdür
Gözünü kaşıyan bir insan, arabasının aşağı yukarı doğru kaydığını görecektir. Bu da gördüğü bu arabanın dışarıdaki sabit aslı ile değil, beyninde oluşan görüntüsüyle muhatap olduğunun bir delilidir.

Kanay, bilim adamlarının önce, fare beyninde var olan bir anıyı aldıklarını ve bu anıyla ilişkili beyin hücrelerini işaretleyip buradaki nöronları tetiklediklerini, böylece, önceden yaşanmış bir anı ile şu an yaşanan bir tecrübe arasında bir iletişim köprüsü kurularak sahte bir anı oluşturduklarını belirtti. Kanay, "Çeşitli travmalar sonucu stres bozukluğu yaşayan ve bu nedenle de psikolojisi bozulan birçok kişiyi bu yolla tedavi etmek mümkün olacaktır" dedi.

Elektrik sinyalleri… >>> Gerçekte gördüğünüzü sandığınız şeyler de elektrik sinyalleri kaynaklıdır, rüyadakiler de. Her ikisinin de kaynağı aynı olmasına ve her ikisi de zihninizde yaratılıyor olmasına rağmen, rüyanın gerçek olmadığını, bu dünyanın ise gerçek olduğunu düşünürsünüz. Oysa aslında her ikisi de aynıdır, her ikisi de hayaldir.


Rüya görülen zaman süresi çok kısa ve bir dakikayı geçmemesine rağmen görülen şeyleri, saatlerce anlatabilirsiniz. Hatta rüya içinde rüya bile görebilir ve her şeyi açıkça hatırlayabilirsiniz. Dolayısı ile rüya'da zaman sıfırdır ve zaman mefhumu süre tanımaz. Rüyada insan başlı başına başka bir boyuta geçer. Burada zaman ve mekân sınırı yoktur. Kişi bir saniye ara ile İstanbul da ve Newyork ta olabilir. Yaşamının herhangi bir kesitine gidebilir.

Son yıllarda bu konu üzerindeki bilimsel veriler gösteriyor ki; dünya hayatının beynimizdeki kopyasıyla muhatap olduğumuz teknik bir gerçektir. Bu bilgi kimi zaman makaleler,haberler ile kimi zaman da filmler ile karşımıza çıkıyor. Tüm bu görüntüler öylesine olmamalı!

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label