Ölüm Yıldızı inşa etme kılavuzu



ABD’li otomobil bakım şirketi Haynes, Ölüm Yıldızı’nın kılavuzu hazırladı. 120 sayfalık kılavuzda, ilk filmi 1977 yılında yayımlanan seride yer alan Ölüm Yıldızı’nın tekik detaylarına yer veriliyor.

‘Evren’deki nihahi’ gücün en ince detayına inen tasarımını sunan çizimler, devasa uzay istasyonunun gezegenleri yok etme gücü olan lazer topunun da nasıl inşa edileceğini gösteriyor. Kılavuz, Haynes tarafından yayımlanan ‘Owner’s Workshop Manuals’ serisinde yer alıyor.

1965’en bu yana tamirciler için kılavuz yayımlayan ve online hizmetleriyle de tercih edilen Haynes, ilk olarak 2010 yılında Uzay Yolu serisinde yer alan Starship USS Enterprise yıldız gemisinin kılavuzunu hazırlamıştı.

Şirket, aynı zamanda Yıldız Savaşları’nda yer alan Millennium Falcon uzay gemisinin de tasarımlarını sunmuştu.

Ekonomistlerin tahminine göre, sadece bir Ölüm Yıldızı’nı inşa etmek için gereken materyali bir araya getirmenin maliyeti 870 trilyon dolar...

Pennsylvania Lehigh Üniversitesi’nin araştırmasına göre, inşası 833,315 yıl sürecek Ölüm Yıldızı’nın gerektirdiği çelik miktarı ise 1 katrilyon ton.

Haynes, hazırladıkları kılavuzun bulunabilecek en iyi Ölüm Yıldızı kılavuzu olduğunu ve istasyondaki sistemlerden kontrollere ve bilgisayar ağından kat planlarına kadar mimarinin en ince detayıyla gözler önüne serildiğini belirtti.

Kılavuzda, Ölüm Yıldızı hakkkında bugüne kadar duymadığınız ilginç bilgiler de yer alıyor...

Kılavuza göre, her ne kadar sınırsız kaynak ve insan gününe sahip olsa da, Galaktik İmparatorluk Ölüm Yıldızı’nın inşa edilebilmesi için özel şirketlere başvurmak zorunda kaldı. Silah, İmparatorluk Askeri Araştırma Departmanı ile Sienar Fleet Systems (SFS) arasındaki özel projeydi.

Silah, İmparatorluk Askeri Araştırma Departmanı ile Sienar Fleet Systems (SFS) arasındaki özel projeydi.120 km genişliğindeki uzay istasyonu, 342 bin 953 mürettebat ve 843 bin 342 yolcu taşıyabiliyor. Üç yıl dayanacak stok bulundurabilen istasyon, 1 milyon kilotonluk kargo kapasitesine sahip.

Luke Skywalker ve Han Solo’nun 197 yılındaki filmde karşısına çıkan çöp yaratığı Dianoga’nın, çöpleri ortadan kaldırmak için Ölüm Yıldızı’nda yetiştirildiği belirtiliyor.

Kılavuzda en ilgi çeken ve hiçbir Yıldız Savaşları filminde olmayan bir bilgi, Ölüm Yıldızı’nda gazino, koşu pisti, soyunma odaları, oturma odaları ve bir jimnastik salonu olduğu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Recent, Random or Label